ouderen op de fiets

 

Waarom

Ouderen fietsen steeds meer: in 2040 telt Nederland 2 miljoen meer 65-plussers. Vanaf 2025 zal het aandeel 80-plussers binnen die groep sterk toenemen, er is dan sprake van een dubbele vergrijzing. Ouderen fietsen steeds meer onder andere door de opkomst van de e-bike . Zo blijven ze langer gezond, maar er komen ook regelmatig ongelukken voor met oudere fietsers. Hoe kunnen we er voor zorgen dat ouderen veilig kunnen (blijven) fietsen?

Hoe 

  1. FietsLab Gelderland gaat in samenwerking met Doortrappers (initiatief van Ministerie Infrastructuur en Waterstaat en Tour de Force) of de Fietsersbond, VVN en ROV Oost Nederland en de fietsindustrie in een aantal gemeenten 65+  de mogelijkheid geven aan  een (fiets)opfriscursus deel te nemen. 

  2. FietsLab Gelderland wil samen met de fietsindustrie en de detailhandel een businessmodel ontwikkelen waarbij de opfriscursus gefinancierd kan worden en standaard wordt aangeboden wanneer een oudere een fiets koopt in de

  3. Onder de vlag van Heel Gelderland Fietst zal in 2018 en 2019 een communicatiecampagne uitgevoerd worden om ouderen te enthousiasmeren om gezond te bewegen op de fiets waarbij ook aandacht zal zijn voor ouderen met de meeste gezondheidsproblemen.

 
Button-fpouderen.png