SLOTBIJEENKOMST: BICYCLE ARCHITECTURE BIENNALE

 
DSC_0156 copy.jpg

Bicycle Architecture Biennale
De Bicycle Architecture Biennale (BAB) wordt van 3 december tot en met 18 december tentoongesteld in het Huis der Provincie in Arnhem. Op 18 december vindt de slotbijeenkomst plaats in de nabij gelegen Eusebiuskerk. Op de slotbijeenkomst delen internationale sprekers hun visie op de Stad van de toekomst waar de fiets een belangrijke rol speelt. De BAB en de slotbijeenkomst worden georganiseerd door FietsLab Gelderland als onderdeel van de campagne ‘Heel Gelderland Fietst’.

FietsLab Gelderland nodigt je van harte uit voor de slotbijeenkomst op dinsdag 18 december 2018 van 15.00 tot 17:00.

De slotbijeenkomst is vrij toegankelijk maar vooraf aanmelden is verplicht, geef je komst door aan rosa@fietslabgelderland.nl.

Datum: dinsdag 18 december 2018

Tijdstip: 15.00 tot 17.00 (incl. borrel)

Locatie: Eusebiuskerk, Kerkplein 1, 6811 EB Arnhem

Toegang: gratis, vooraf aanmelden s.v.p.

PROGRAMMA

 
 
STAMERS_KONTOR_IMG_4300-600x600.jpg

Kristian Skovbakke Villadsen - GEhl

Als partner en directeur bij Gehl Architecten overbrugt Kristian Skovbakke Villadsen beleidsmatige visies naar prikkelende stedelijke ontwerpen. Zijn focus ligt altijd op leefbaarheid en sociale, economische en ecologische duurzaamheid. Of het nu gaat over de toekomst van mobiliteit of over stedelijk beleid. Kristian heeft gewerkt met meerdere toonaangevende wereldsteden, ontwikkelaars, organisaties, NGO’s in Europa, Noord-Amerika en China. Hij heeft bijgedragen aan verschillende boeken, tentoonstellingen en films en is verbonden met de academische wereld als spreker op verschillende instituten. Daarnaast is Kristian internationaal een zeer gewaardeerd spreker.

 
Bart_LinkedIn.jpg

Bart Reuser - NEXT Architects

NEXT architects is opgericht vanuit een visie op de stad als een plek van ontmoeting, waar mensen en culturen samenkomen. Vanuit dit idee ontwierpen ze samen met rudy uytenhaak + partners architecten de Dafne Schippersbrug in Utrecht: het project combineert een fiets- en voetgangersbrug, een school en een plantsoen tot één geheel. Een plek voor ontmoetingen waar beleving centraal staat. Deze benadering loopt als een rode draad door het portfolio van NEXT met karakteristieke projecten die de grenzen van de architectuur opzoeken. Zo bieden ze een nieuw perspectief op fietsinfrastructuur en hoe duurzame mobiliteit er in onze steden uit zou kunnen zien. Bart Reuser deelt hun werkwijze en licht de nieuwe samenwerking met BYCS toe, als curator van de tweede Bicycle Architecture Biennale in 2019 en 2020.

Reindert Augustijn - provincie Gelderland

Foto-Reindert-Augustijn-400x400.jpg

Reindert Augustijn is programmamanager Mobiliteit bij de provincie Gelderland. Reindert heeft altijd gewerkt aan het verbeteren van duurzame bereikbaarheid en probeert de planning en financiering rondom bereikbaarheid, continu te innoveren om economisch gezonde regio’s te creëren waar de mens centraal staat. Hij geeft, aan de hand van voorbeelden uit Heel Gelderland Fietst, inzicht in de opgaven waar we als provincie, gemeenten, bedrijfsleven en burgers voor staan.

 

Geef je voor 11 december op via rosa@fietslabgelderland.nl

 
Norbert Mol