Schermafbeelding 2019-04-25 om 13.27.52.png

Fietshelden Gezocht campagne

Op dinsdag 20 november, Internationale Kinderrechtendag, lanceerde de nieuwe ‘Fietshelden Gezocht’-campagne. Deze campagne daagt basisschoolkinderen uit om ideeën te verzinnen die fietsen voor kinderen leuker, makkelijker of veiliger maken. De ideeën die kinderen verzinnen zijn vaak niet alleen nieuw en onorthodox maar ook verrassend uitvoerbaar. Voor meer informatie, klik hier.

Schermafbeelding 2019-04-25 om 13.28.12.png

Bicycle Architecture Biennale

De eerste internationale Bicycle Architecture Biennale (BAB) ter wereld - een tentoonstelling van opvallende en vooruitstrevende fietsarchitectuur oplossingen. De Bicycle Architecture Biennale viert de cutting edge en high profile bouwontwerpen die het faciliteren van fietsen, fietsparkeren en fietsveiligheid over de hele wereld beter maken. De expositie laat zien hoe de fiets onze leefomgeving kan verbeteren door bij te dragen aan een gezondere levensstijl en een schonere omgeving en hoe designoplossingen fietsgebruik kunnen stimuleren. Voor meer informatie over de BAB, klik hier.

BikeStop

In de afgelopen jaren is de fiets meer en meer een vervoermiddel geworden dat ook op langere afstanden gebruikt kan worden. Zeker na de introductie van de e-bike leggen mensen makkelijker en sneller afstanden van 20 kilometer of langer af. Ook fietsinfrastructuur volgt deze ontwikkeling, er worden steeds langere fietsverbindingen aangelegd tussen steden en dorpen. Door die ontwikkelingen zien we een nieuwe behoefte ontstaan voor voorzieningen ten behoeve van fietsers tussen steden en dorpen. Daarom werken wij aan de ontwikkeling van BikeStop, service infrastructuur voor fietsers. Voor meer informatie over de BikeStop, klik hier.