Back to All Events

Filmvertoning: Mama Agatha

Bike for Europe is een grensoverschrijdende fietstour die er op gericht is aandacht te vragen voor vluchtelingen, en het aanmoedigen van gemeenschappen actie te ondernemen en verbindingen aan te gaan tussen vluchtelingen, burgers, sport clubs en organisatie. Twee teams zullen dwars door Europa fietsen, één team vanuit Nederland en één team vanuit Griekenland. De tour eindigt op 23 september in Wenen, en vormt het startschot voor de Europese Sport Week 2018.

Op zondag 2 september maakt het peloton een pitstop in Fietslab Gelderland en daar maken wij graag samen met jou een bijzonder moment van. Vol trots presenteren wij de (korte) documentaire Mama Agatha, over de bevlogen Ghanese Agatha Frimpong die fietslessen geeft aan migranten maar hen meer dan simpelweg fietsen leert, namelijk ook zelfvertrouwen. De cursisten worden aangemoedigd een eigen weg te vinden in de maatschappij. Agatha Frimpong zal zelf aanwezig zijn bij de vertoning en na afloop een aantal vragen beantwoorden.

Voor de filmvertoning zijn beperkt plaatsen beschikbaar. Wilt u komen kijken? Stuur een mailtje aan femke@fietslabgelderland.nl voor meer informatie.

Programma

12.00 Ontvangst

12:30 Korte voorstelronde genodigden

13:00 Lunch & Filmvertoning

13:30 Q&A met Mama Agatha

14:00 Afsluiting en peloton en route

Later Event: September 19
Workshop: Fietshelden Designathon